det hele startet da
Jeg tok permisjon fra jobben for å reise
Reiselykke ble startet i 2011 etter at jeg hadde startet min første reiseblogg i 2010, hadde tatt permisjon fra jobben og reist Sør-Øst Asia på kryss og tvers.
Siden da har jeg blant annet
- reist «verden rundt» med Reiselykke
- kombinert min lidenskap for å skrive og reise med andre oppdrag og inntektskilder i nærmere 15 år
- vært fast frilans reisejournalist for VG og Norsk Ukeblad i flere år (se referanser her)
- blitt kåret Norges beste reiseblogger
- hatt diverse oppdrag for reiselivet i inn- og utland
- holdt kurs, foredrag og workshops innen kommunikasjon og om reiser
- utgitt 10 reiseguider som kan lastes ned på 1-2-3
- registrert Reiselykke som varemerke ®
Reisens fortrinn
Mitt mål med denne nettsiden er ikke nødvendigvis å oppfordre til å reise mer, men å reise bedre. Nå vi reiser kan vi gjøre en forskjell der vi drar. Dette er tema jeg har skrevet mye om opp gjennom årene.
Jeg er overbevist om at reise er vår beste medisin mot polarisering og en verdifull kilde til personlig vekst. Å reise kan være en sentral metode til å utfordre vår komfortsone.
Nye reiselykke
Fra og med høsten 2024 gjennomgår Reiselykke en større revitalisering: Som reisemagasin/-blogg har Reiselykke nå vært gjennom en større oppussing. Innholdet er blitt trimmet. Fokuset er mer spisset og retter seg ytterligere mot reiser i mat, vin og kultur.
Nye Reiselykke vil videreføre et kuratert lite knippe av de mer enn tusen reiseartiklene jeg har skrevet opp gjennom 15 år som reiseskribent både her og der. I tiden fremover vil flere artikler bli gjennomgått, oppdatert og lagt opp her. Kun de jeg mener nå har livets rett får bli med videre. For verden har endret seg, – og det har jeg også.
Hva bærekraft handler om når vi reiser
Helt siden jeg startet Reiselykke har jeg hatt fokus på bærekraft og ansvarlig reise. Det er fordi jeg deler det jeg lærer – og var det noe jeg lærte da jeg reise Sør-Øst Asia rundt, var det av mine egne tabber som uvitende og naiv turist.
Den store utfordringen er at mye av det som gjør at vi kan reise ikke er klimavennlig. Derfor må vi reise bedre når vi kan og påvirke politikerne det vi kan til å legge mer til rette for reiser med mindre utslipp. Men bærekraft handler ikke bare om klima.
Reiser i kultur, mat og vin
Helt siden starten har det også vært et tematisk fokus på mat og vin, kultur og natur. Alt dette henger sammen: Mat og vin er kultur. Å dyrke det vi spiser på en bærekraftig måte handler også om å ta vare på naturen rundt oss.
Mat knytter folk sammen og gir innsikt i lokalkultur. Etter at jeg selv begynte å dyrke min egen mat, har dette synet blitt ytterligere styrket. Du kan følge min dyrkereise på Instagram @villmarkshagen og min nettside villmarkshagen.no
For en tid tilbake tok jeg vinutdanningen WSET2. Slik får jeg nå enda mer utbytte av vinreisene jeg drar på, slik at jeg kan stille bedre spørsmål og bli en bedre formidler av vinkultur.
Livet er en reise
Når jeg ikke reiser eller skriver tekster som skal deles her, skriver jeg om helt andre ting og tar oppdrag som kommunikasjonsrådgiver.
Jeg fortsetter å utfordre min komfortsone ved å reise alene, men også gjennom mine kreative prosjekter. Begge deler ser jeg som en kilde til personlig vekst. Ikke minst: Jeg fortsetter å følge nysgjerrigheten.
Velkommen med videre på reisen!