Tips til gode restauranter i Gøteborg

Anbefalte restauranter i Gøteborg

Ønsker du tips til gode restauranter i Gøteborg?  Det får du her! Ikke bare det: Du får også tips til hyggelige vinbarer og anbefalte mikrobryggerier. 

Gøteborgs nærhet til havet gjør at kokkene har tilgang på den ferskeste fisk og skalldyr, som takket være Nordsjøens kalde vann har en særdeles konsentrert smak. Her finner vi også ofte lokalprodusert mat og økologisk dyrkede grønnsaker på menyen. 

Jeg har hatt noen særdeles gode måltider opp igjennom årene her i Gøteborg. Jeg har vært her en god del privat, men også på presseturer, og har derfor kunnet samle opp noen favoritter og mindre kjente perler over tid. 

Ikke minst: Med tipsene fra sommelier William Stübner i minne, har jeg fått sjekket av enda flere steder jeg kan anbefale. 

Anbefalte restauranter i Gøteborg

Dette er noen utvalgte steder jeg selv har besøkt, noen av dem senest høsten 2023: 

Saluhallen

For godt utvalg i lunsjsteder

Her finner du flere steder å velge mellom for en god lunsj. Jeg kan anbefale Salut, evt. Bar Bulot. 

Bar La Lune

For hipsterlunsjen med de gode smakene

Uformelt sted med fokus på de gode smakene. Anbefales! Vi tok lunsjen her sist vi var i Gøteborg. 

Koka

For Michelin-måltidet

Et spennende sted å gå for den store gourmet-opplevelsen. Maten er en fryd for øye og gane. Lokalene er intime og behagelige. Med et interiør preget av tre på både gulv og tak, med lamper ved hvert bord, og en bordoverflate av skinn, var opplevelsen taktil og tiltalende. Servicen var upåklagelig; oppmerksom og behagelig.

Bulot 

For gourmetaften med lekre retter

Her gikk vi for en mangeretters herlig affære, med ditto vinmeny. Prismessig ble det litt stivt i pris, riktignok, men det var verdt det.

Natur

For spennende tilberedt mat og naturvin

Her får du enkle menyer, men desto mer smakfulle retter. Det er uformelt og hyggelig, med grønnsaker og naturvin i sentrum. 

Grano

For gourmetpizza i koselige lokaler

Stjernekokken Thomas Sjögren disker opp med spennende speltpizza, samt andre spennende småretter. På dagtid får du servert frokost, kaffe og rause lunsjer. 

Barabicu

For en uformell kveld på byen med venner

Lokalet er stort, så her er plass til mange gjester. Det er rustikt, livlig og høyt støynivå. Menyen bærer preg av en miks av ulike kjøkken. 

Restaurant Gabriel

For sjømatlunsj i uformelle omgivelser

Ferskere fisk og skalldyr kan vel knapt oppdrives!Gunnar Malm har drevet denne restauranten i annen etage over Fiskekyrkan i rundt 30 år. Nå driver han sammen med sønnen Johan, som for øvrig er VM-mester i østersåpning (Galway, Irland, 2010). 

Her serveres solide, ferske fiskeretter på en uformell måte, uten for mye fiksfakseri. 

Fiskekrogen

For sjømatlunsj i klassiske og elegante omgivelser

Denne klassiske restauranten i Grand Hotel-stil ligger ved havnen. Her spiser man i elegante, grønnmalte omgivelser lunsj eller middag. 

Tips til vinbarer i Gøteborg

I tillegg til tips til gode restauranter i Gøteborg vil jeg deler noen tips til vinbarer også. Her får du mye godt i glasset, og flere tilbyr også noe å spise ved siden av.

  • Ta turen til til Wolfgang vincafé for litt småmat og et glass vin. 
  • Le Comptoir er en hyggelig kombinert butikk og spisested, med fokus på franske oster. Her er også nøye utvalgte viner m.m.  
  • Champagnebaren har godt utvalg i sjampagne på glass og flaske. I tillegg får du en meny med delikatesser og sesongbaserte matretter.  
  • Juan Font er en vinbar nær Avenyn. Her er det særlig utvalg av spanske og franske viner, og du kan få servert litt å spise her. 
  • Olssons vin tilbyr litt av alt innen vinens verden og du finner baren i en bortgjemt bakgård i Tredje Långgatan. 
  • Björns bar tilbyr svensk pølse, svensk østers og franske oster, samt litt mer å spise. Ligger under Restaurang Koka. 

Ellers er Bar Bruno er en hyggelig liten cocktail-bar like ved Elite Plaza Hotel. Ellers må jeg nevne Basque og Puta Madre.  

Tips til mikrobryggerier i Gøteborg

For øldrikkerne vil jeg – i tillegg til tips til vinbarer og restauranter i Gøteborg ta med disse tipsene, som jeg har fått av turistkontoret i Gøteborg. Jeg drikker ikke øl selv, men vet jo at mange gjerne setter pris på et godt glass øl, ikke minst fra små bryggerier som disse. I Gøteborg og området rundt, finnes det visstnok hele 40 mikrobryggerier, så dette er bare et lite knippe med tips:

  • Beerbibliotek taproom drives av seks venner fra ulike land. Bryggeriet ligger i Majorna og har ett trapperom som holder åpent på fredager og lørdager. Nettside: http://beerbliotek.com/sv/bryggeripub/
  • Spike Brewery taproom er et kreativt og eksperiemterende bryggeri som ligger i Gamlestaden. Tapperommet er åpent hver lørdag. Nettside: http://www.spikebrewery.com/
  • Brewers Beerbar finnes tre steder i Gøteborg. Nettside: https://brewersbeerbar.se/
  • Haket pub har godt utvalg i øl (350 ulike sorter) og uteservering med ettermiddagssol. Nettside: http://www.linnestaden.nu/Haket/
  • Hagabions Café och Bar Kino rommer et av Gøteborg mest populære uteserveringer, som også tilbyr vegetarisk meny. 

Denne artikkelen baserer seg på flere tidligere publiserte saker og flere reiser til Gøteborg.

Denne nettsiden benytter cookies. Ved å fortsette å bruke denne siden, aksepterer du bruken av cookies.  

error: Content is protected !!